کدخبر: ٦۱۳۹۹
۱٦ مهر ۱٤۰٤ ساعت ۰۷:٤۵
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس اعلام کرد:

نمایشگاه ایران افغانستان سکویی برای جهش تجارت شرق کشور

نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مرز ماهیرود باید به کانون صادرات شرق کشور تبدیل شود گفت: نمایشگاه ایران و افغانستان سکویی برای جهش تجارت شرق کشور است

به گزارش پایگاه خبری نسیم خاوران، مصطفی نخعی در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری نخستین نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری ایران و افغانستان و  اهمیت مرز ماهیرود اظهار داشت: مرز ماهیرود یک مرز عادی نیست؛ بلکه می‌تواند، با برگزاری رویداد نمایشگاه ایران و افغانستان، به شریان حیاتی تجارت و صادرات کشور در شرق تبدیل شود.
وی با بیان اینکه مرز ماهیرود ظرفیت آن را دارد که ایران را به افغانستان و فراتر از آن، به آسیای میانه متصل کند، افزود: سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های مرز ماهیرود، در حقیقت سرمایه‌گذاری برای امنیت، اشتغال و رفاه مرزنشینان و کل کشور است.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های کلان در مرز ماهیرود گفت: دولت‌های مختلف تاکنون بالغ بر ۱۸ هزار میلیارد تومان در حوزه‌های مختلف از جمله جاده، ارتباطات، آب، برق و گاز در این مرز سرمایه‌گذاری کرده‌اند.
وی گفت: توسعه مرز ماهیرود از اولویت‌های کاری من بوده است. پیگیری ایجاد پایانه صادراتی، توسعه جاده‌های دسترسی، تأمین زیرساخت‌های انرژی و خدمات تجاری از جمله اقدامات جدی در این حوزه بوده و تلاش کرده‌ایم شرایطی فراهم شود که مرزنشینان نه صرفاً تماشاگر صادرات، بلکه ذی‌نفع واقعی آن باشند. بدون شک نگاه ما این است که صادرات از ماهیرود باید به رونق زندگی مردم منطقه منجر شود.
نخعی افزود: در بخش راه نیز پیگیری‌های گسترده‌ای انجام شده و بر اساس گزارش‌های ارائه‌شده، تقریباً همه مسیرها تعیین پیمانکار شده و در حال اجراست. خوشبختانه با پیگیری‌های صورت‌گرفته و آزادسازی یک و نیم میلیون دلار اعتبار، امیدواریم تا پایان سال ولایت فراه به ماهیرود وصل شود.

وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه ایران–افغانستان یک فرصت مهم است ادامه داد: در چنین رویدادی، توانمندی‌های دو کشور معرفی می‌شود، ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری به نمایش گذاشته می‌شود و امکان تعریف پروژه‌های مشترک فراهم می‌گردد. اگر فعالان اقتصادی از نزدیک با ظرفیت‌های مرز ماهیرود آشنا شوند تصمیم‌های عملی برای سرمایه‌گذاری خواهند داشت.

نخعی ادامه داد: یکی از چالش‌های قدیمی مناطق مرزی موضوع کوله‌بری است که در پی رایزنی‌های مستمر با دولت، موضوع کولبری برای خراسان جنوبی مصوب شد و استان به جمع استان‌های مجاز برای کولبری اضافه شد، پیش از این، دولت تنها چهار استان مرزی را برای کولبری در نظر گرفته بود. این تصمیم می‌تواند وضعیت اقتصادی و معیشتی مرزنشینان استان را بهبود بخشد.
وی با اشاره به بازدید از مرزهای خراسان جنوبی و کار ویژه مرز این استان، بر اهمیت اقتصاد مرزی تأکید کرد و گفت: اقتصاد مرزی یک تکلیف قانونی است و در برنامه هفتم توسعه نیز به صراحت مورد تأکید قرار گرفته است. با توجه به شرایط تحریمی کشور، توجه ویژه به این مناطق یک ضرورت جدی است.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس افزود: ایران با ۱۶ استان مرزی و ۱۵ کشور همسایه در موقعیت ممتاز جغرافیایی قرار دارد و این ظرفیت یک مزیت ارزشمند برای توسعه اقتصادی کشور است. اگر به درستی مدیریت شود، می‌تواند فرصت‌های بزرگی برای رونق اقتصادی ایجاد کند.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.

آخرین مطالب