کدخبر: ٦۰۷٦۲
۰۱ آبان ۱٤۰۲ ساعت ۱۲:۳۷
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تاکید کرد: 

 جشنواره زرشک شروع استاندارد سازی و تکمیل زنجیره‌های ارزشی 

  جشنواره زرشک شروع استاندارد سازی و تکمیل زنجیره‌های ارزشی 
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: جشنواره ملی زرشک، شروع جریانی برای استانداردسازی و  تکمیل زنجیره ارزش این محصول است.

به گزارش پایگاه خبری نسیم خاوران، «جواد اشرفی» گفت: در جشنواره زرشک امسال تلاش می شود به طور حتم استاندارد ‌سازی، تعریف معیارها و شاخص‌هایی برای زرشک و تشخیص آن به عنوان یک محصول با کیفیت تدوین شود.


معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی افزود: آن چه تاکنون در مورد این محصول رقم خورده است بر اساس زحمات گذشتگان و به صورت سنتی با تعریف زرشک معمولی، دانه اناری یا پفکی بوده که بین تجار و کشاورزان مرسوم شده است اما معیار چندان درستی برای سنجش و بررسی استاندارد این محصول نبوده است. سعی می شود مانند سایر محصولات نظیر پسته، عسل و... عیار خاصی برای آن تعریف کنیم.


اشرفی  تاکید کرد: تعریف معیار و شاخص استاندارد در سطح بین‌المللی اولین اقدام جدی است که در یک سال آینده باید به آن برسیم؛ این که چه مدل با چه کیفیتی را تعریف کنیم که این استاندارد قابلیت پذیرش در سطح بین‌المللی و جهانی و قابلیت صادرات داشته باشد.


به گفته وی مشکل این است که کشاورز محصولی را تولید می کند و قصد صادراتش را دارد که بعد از ارسال محصول ، به دلیل نداشتن شاخص و استاندارد، دچار یک سردرگمی شده و بخشی هم که صادر می‌شود با مشقت‌های خاصی همراه بوده است.


*فرآوری و بسته‌بندی 
این مقام مسئول افزود: نکته بعدی فرآیند فرآوری و بسته‌بندی محصول زرشک است زمانی کالایی می تواند ارزش دارد که فرآیند فرآوری، صنایع تبدیلی و تکمیلی بتوانند تکمیل و تشکیل زنجیره بدهند ارزش افزوده برای آن ایجاد کنند.


به گفته اشرفی در فرآیند فرآوری زرشک در بسیاری از روش‌ها مبتنی بر علم و دانش روز نیستیم هر چند گفته نمی‌شود که در شرایط حداقلی هستیم اما در واقع در سطحی قرار داریم که نمی‌تواند ارزش افزوده آنچنانی برای محصول داشته باشد و یک نوع خام فروشی صورت می‌گیرد. 


وی با تاکید بر این که باید شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر به زرشک بپردازند و این موضوع از اثرات جشنواره مبتنی بر معطوف‌کردن نگاه‌ها است افزود: در این رابطه شرکت‌های دانش بنیان به خوبی در بخش‌های مختلف دان‌کردن، شستشو و خشک‌کردن زرشک ورود کردند و بخشی از محصول را فرآوری می شود هر چند هنوز به سطح فرآوری ایده‌آل نرسیدیم زیرا در بخش‌های استانداردسازی کار می کنیم و می‌خواهیم به مرحله نهایی برسیم.


به گفته بسته بندی واحد و متحدالشکل در صنعت زرشک نداریم و محصولات کشاورزی را  نمی توان با هر نوع بسته بندی وارد بازار کرد چرا که به آن اهداف موردنظر نخواهیم رسید.


*تغییر تدریجی با سرعت بالا
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی تصریح کرد: مشکلات ۳۰۰ ساله تولید زرشک را نمی‌توان در مدت یک یا دوسال تغییر داد. جشنواره زرشک تغییری پایدار خواهد بود که تدریجی اما با یک سرعت بالا برای عقب نماندن از تحولات جهانی پیش می رود. 


به گفته وی نکته بعدی و مورد توجه حوزه غذا، دارو و مسائل بهداشتی است که در استان محصول با کیفیت تولید می‌شود اما باید پذیرفت که برای صادرات این محصول باید تقویت استانداردهای لازم  را می طلبد.


وی ادامه داد: در این حوزه هم اتاق بازرگانی اقدام کرده و باید دوره‌های آموزشی خاصی برای فعالان حوزه زرشک فراهم کند تا بتوانند استاندارهای حوزه غذایی و دارویی مورد نظر کشورهای خریدار را فراهم کنند.

 

آخرین مطالب