کدخبر: ٦۱۳۲۰
۲۵ خرداد ۱٤۰٤ ساعت ۰۹:۰۵

نمره پایین در رضایت از ثبت‌نام مدارس / والدین سردرگم، ظرفیت محدود، معیار مبهم

 نمره پایین در رضایت از ثبت‌نام مدارس / والدین سردرگم، ظرفیت محدود، معیار مبهم
در حالی که روند ثبت‌نام نوآموزان برای ورود به کلاس اول ابتدایی آغاز شده و برخی هم دغدغه جابه جایی و تغییر مدرسه فرزندشان را دارند به ویژه آن ها که باید از مقطعی وارد مقطع جدید شوند مشکلات تازه ای پیش روی خود می بینند .

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نسم خاوران و به نقل از پایگاه خبری نگاه خراسان ؛ تعدادی از والدین نسبت به شیوه اجرا و شفاف نبودن معیارهای پذیرش گلایه دارند. این نارضایتی‌ها در یکی از دبستان‌های هیئت‌امنایی بیرجند بیشتر مشهود است جایی که درخواست بالا برای ثبت نام، ظرفیت محدود و پیچیدگی مراحل ثبت‌نام، خانواده‌ها را با سردرگمی مواجه کرده است اما به نظر می رسد این مشکل و دغدغه مشترک خانواده هایی است که برای تغییر مدرسه مراجعه می کنند.

 ثبت‌نام اینترنتی مراجعه حضوری، نتیجه نامشخص

یکی از والدین به نام لیلی شیردل که برای ثبت‌نام فرزند خود به این دبستان مراجعه کرده، می گوید:چند هفته پیش از طریق سامانه اینترنتی ثبت‌نام اولیه را انجام دادیم و اطلاعات کامل فرزندم را در سایت مدرسه ثبت کردیم. اما هفته گذشته اطلاع دادند که برای ادامه فرآیند باید حضوری مراجعه کنیم.

وی ادامه می دهد :امروز طبق برنامه اعلام‌شده، که بر اساس حروف الفبا تنظیم شده بود، از ساعت ۷ صبح به مدرسه آمدم. اما در کمال تعجب، مسئولان مدرسه گفتند که امروز فقط باید آدرس محل سکونت و محل کار والدین را اعلام کنیم و اگر این آدرس‌ها با منطقه جغرافیایی مدرسه مطابقت نداشته باشد، ثبت‌نام نهایی انجام نمی‌شود.

این در حالی است که برخی خانواده‌ها از قبل، ثبت‌نام اینترنتی را به معنای قطعی شدن فرآیند در نظر گرفته بودند و حالا با تغییرات جدید دچار نگرانی و سردرگمی شده‌اند.

تقاضا زیاد، ظرفیت اندک

مادر دیگری که در صف ثبت‌نام منتظر است از تعداد بالای متقاضیان اظهار نگرانی کرده و می گوید: مدرسه شماره‌هایی را برای پیگیری مراحل ثبت‌نام به ما داده، اما تاکنون حدود ۴۰۰ نفر برای ثبت‌نام اقدام کرده‌اند، در حالی که می گویند ظرفیت پذیرش کلاس اول فقط ۱۲۰ نفر است. مشخص نیست اولویت با چه کسانی است و چه معیارهایی لحاظ می‌شود.

وی ادامه می دهد: این حجم از تقاضا با ظرفیت مدرسه هم‌خوانی ندارد و بسیاری از والدین نگران هستند که در نهایت فرزندشان پذیرفته نشود، آن هم در شرایطی که مدارس جایگزین مناسب دیگری وجود ندارد چرا که به ما گفته اند بعد از بازرسی و تایید محل سکونت دو هفته آینده نتیجه ثبت نام اعلام می شود.

نارضایتی از کیفیت آموزش در مدارس دوشیفته

مادر دیگری با اشاره به مشکلات مدارس دولتی دوشیفته، دلیل تمایل والدین به ثبت‌نام در این مدرسه هیئت را توضیح می دهد:

بیشتر معلمان مدارس دولتی و دو نوبته جوان و بی‌تجربه هستند، یا آن‌قدر سالخورده و بی حوصله اند و این موضوع روی کیفیت آموزش تأثیر گذاشته و باعث شده خانواده‌ها به دنبال مدارس با معلمان باتجربه‌تر و ساختار منظم‌تر باشند.

حمیده کاظمی اضافه می کند: تعداد دبستان های تک شیفت در بیرجند کم است و با توجه به این که والدین زیادی شاغل هستند تمایل دارند فرزندانشان درمدارس یک نوبته درس بخوانند اما با وضعیت موجود ناچارند فرزندشان را از یک محله دورتر به مدرسه هیئت امنایی و تک شیفت ببرند در حالی که مدرسه هم برای ثبت نام آن ها سخت گیری می کند و خانواده ها ناچار به دروغ گفتن و ارایه قولنامه های صوری شده یا حتی فرزندشان را برای درس خواندن و مدرسه رفتن راهی خانه پدربزرگ شان می کنند.

وی به ناراحتی و نارضایتی والدین از مدارس ابتدایی دو نوبته اشاره و تاکید دارد: حتی آن ها که کار دولتی نداشته و یا مادر خانه دار است دبستان دو شیفته را به اجبار می پذیرند چرا که راندمان و بازدهی آموزشی بچه ها به ویژه در سنین پایین در ساعت های ظهر به بعد کمتر می شود.

مریم مشمولی مادر دیگری می گوید: برای تغییر مدرسه دخترم و ثبت نام در کلاس سوم در دبستان جدید به ما گفته شد باید تا شهریور صبر کنیم تا اگر دانش آموزی از مدرسه رفت دخترم جایگزین شود در حالی که معلوم نیست آن موقع چه شود از طرف دیگر برای ثبت نام پسرم در دبیرستان متوسطه هم ادرس و محل زندگی را می خواهند اما مدرسه ای که نزدیک ما است خدمات و امکانات خوبی ندارد.

وی که از مهر شهر برای ثبت نام به دبستان هیئت امنایی مراجعه کرده است می گوید: امکانات و خدمات و حتی معلم ها در این قسمت شهر مورد قبول خانواده های زیادی نیست و به ناچار حاضرند هر روز فرزندان خود را برای رفتن به مدرسه دولتی بهتر، از آن طرف شهر به جنوب شهر ببرند و بیاورند.

فضای آموزشی کم؛ جمیعت زیاد

علی نخعی سرپرست اداره آموزش و پرورش بیرجند دغدغه والدین را قبول دارد می گوید: یکسری واقعیت ها را باید پذیرفت یکی این که متناسب با جمعیت شهر بیرجند، فضای آموزشی وجود ندارد و از طرف دیگر بنا به یکسری سیاست ها برخی مدارس شمال و جنوب شهر متفاوت هستند این موضوع باعث می شود عملکرد ، نیروی انسانی، امکانات و … باعث مطلوب یا نامطلوب شدن خروجی مدارس شود.

وی تاکید می کند: با این وجود برای ثبت نام همه دانش آموزان تلاش می شود و هیچ دانش آموزی به دلیل کمبود فضا از ادامه تحصیل باز نمی ماند اما با شرایط موجود ، مدارس پهنه بندی شده و براساس آن ثبت نام انجام می شود این در حالی است که سیاست آموزش و پرورش و دولت برقراری عدالت آموزشی است .

محدودیت ها در مدارس

سرپرست اداره آموزش و پرورش بیرجند توضیح می دهد: بر این اساس تلاش می شود تا در مدارس دولتی شرایط به عدالت نزدیک  تر شود و با این هدف، برخی از نیروهای انسانی توانمند و بازنشسته به مدارس حاشیه و شمال شهر اعزام می شوند اما در این زمینه یکسری محدودیت ها وجود دارد از جمله این که ، براساس « حق جذب» و موضوع سازماندهی نیروهای آموزشی، همکاران اولویت بندی و سازماندهی می شوند و برای مثال نمی توان آن ها را با امتیاز بالا وادار به تدریس در منطقه ای بسیار دورتراز محل زندگی موظف کرد.

توضیح وی مشخص می کند که با وجود حق همکاران آموزشی، باز هم زمان و برنامه آن ها توسط ستاد جذب اداره، تقسیم و محل تدریس آن ها تعیین می شود البته فضای آموزشی برای یک سوم زمان تدریس را می توانند خودشان تعیین کنند.

نخعی می گوید: با توجه به محدودیت در تامین نیروی انسانی، خروجی مدارس متفاوت می شود و متاسفانه در برخی نقاط با وجود فرهنگ های مختلف ، سطح فرهنگی دانش آموزان و والدین تفاوت دارد و گاهی برای نظام آموزشی نیز قابل تغییر و بهبود نیست با این وجود هیچ دانش آموزی از تحصیل باز نمی ماند.

اعمال پهنه بندی برای مدارس پایه اول را تایید کرده و ادامه می دهد: باید از یک محدوده مشخص در این طرح اعمال و دانش آموز ثبت نام شود  ثبت نام میان پایه نیز ، مشروط به ریزش و خروجی است برای مثال نمی توان کلاسی که بین ۳۵ تا ۴۰ نفر ظرفیت دارد از ضابطه و کیفیت آموزش خارج شده و به دانش آموزان آن اضافه کرد.

وی با یاد آوری این که هیچ دانش آموزی بازمانده از تحصیل نخواهد شد تصریح کرد: نمی توان همه دانش آموزان را در مدارس جنوب شهر ثبت نام کرد اما به خانواده ها امید می دهیم که از همه دانش آموزان با رضایت مندی ثبت نام شود .

نخعی تاکید کرد: نگاه دولت عدالت در آموزش و افزایش کیفیت مدارس دولتی است تا تمایل به محدود مدارس خاص کم شود. در مورد مدارس هیئت امنایی با توجه به دریافت مبلغی به عنوان شهریه ، خدمات بهتری ارایه می شود در حالی که تعدادی از مردم دچار مشکلات مالی هستند وهدف و تمرکز آموزش و پرورش ، افزایش تعداد مدرسه های خوب و دولتی است.

واگذاری مسکن بدون کاربری آموزشی

سیاست دولت به گفته وی افزایش تعداد مدارس با کیفیت و تمایل مردم به ثبت نام در این فضاها است تامین مدارس استاندارد با فضای کافی، بدون شیفت و … برای همه دانش آموزان مورد نظر است اما در کوتاه مدت نمی  توان شرایط را تغییر داد .

بنا به آماری که وی دارد ۱۸ پروژه آموزش در شهرستان بیرجند در حال ساخت است که برخی از آن ها مانند مدرسه ۱۲ کلاسه داریوش گنجی در امیرآباد، ۱۲ کلاسه در دستگرد و ۶ کلاسه حاجی آباد ، با توجه به شرایط و نیاز این مناطق تا مهر امسال به بهره برداری می رسد .

سرپرست آموزش و پرورش بیرجند اظهار تاسف کرد که در حاشیه شهر، زمین های مسکونی واگذار وساخته شده اما کاربری آموزشی پیش بینی نشده است با این وجود ۱۸ پروژه در حال احداث است که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت دارد و با اتمام تعدادی از آن ها، بخشی از محدودیت ها و مشکلات آموزشی کمتر می شود.

کمبود مدارس ابتدایی در شهرستان بیرجند به نظر نخعی  بیشتر نشده چرا که تعداد  دانش آموزان افزایش ندارد در گذشته  هم فضا ی مدارس ابتدایی کم بود اما جمیعت موجود به سمت متوسطه می رود و براساس نرخ گذر، جمعیت دانش آموزان متوسطه اول و دوم در حال افزایش است البته این به معنای مشکل نداشتن در تعداد مدارس ابتدایی نیست .

بنا به آمار وی در بیرجند ۴۶ مدرسه در همه مقاطع وجود داد که چنان چه ۴۶ فضای جدید به آن ها اضافه شود همه مدارس شهرستان تک شیفت می شود اما وضعیت موجود همین است و برای جلب رضایت همه و رعایت عدالت آموزشی، امکانات و نیروی انسانی و …. تلاش می شود.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.

آخرین مطالب

پربیننده ترین ها