به گزارش پایگاه خبری نسیم خاوران، مهدی دادگر امروز دوشنبه (۱۵ بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: به مناسبت دهه فجر امسال ۱۱۵ طرح تأمین و توزیع برق با ۵۳۳ میلیارد تومان در استان افتتاح و کلنگزنی میشود.
وی به آغاز عملیات اجرایی برقرسانی به سایت نهضت ملی مسکن شهرستان سرایان در دهه فجر اشاره کرد و افزود: ۶۰ پروژه در حوزههای تأمین برق متقاضیان شهری و روستایی، برقرسانی به سایتهای نهضت ملی مسکن، اصلاح و بهسازی شبکههای شهری و روستایی، و افزایش قدرت مانور افتتاح میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین پروژههای برقرسانی به ۲ روستای بدون برق شامل گزنشک سرایان و کاریزک نهبندان نیز در این ایامالله به بهرهبرداری میرسد.
دادگر عنوان کرد: اجرای ۳۴ پروژه در حوزههای توسعه و اصلاح شبکههای روشنایی معابر شهری و روستایی، هوشمندسازی کنتورهای مشترکین (نصب کنتورهای فهام)، و تبدیل شبکههای سیمی به کابل خودنگهدار از جمله طرحهای مورد افتتاح صنعت برق استان در دهه فجر است.
وی راهاندازی ۳۳ نیروگاه خورشیدی در شهرستانها در قالب ۵ پروژه با سرمایهگذاری بخش خصوصی به سرمایهگذاری ۵۹ میلیارد تومان را از دیگر پروژههای ویژه قابل افتتاح در دهه فجر امسال اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: همچنین ۱۱ پروژه عمده تأمین برق با سرمایهگذاری ۶۴ میلیارد تومان از سوی متقاضیان که خارج از محدوده خدمات شرکت و با هزینه متقاضیان اجرا شده است، در دهه فجر امسال به بهرهبرداری میرسد.
دادگر در ادامه افزود: احداث ۱۰۰ کیلومتر شبکه فیبر نوری و احداث یک خط جدید برای بارگیری از پست فوق توزیع شاهکوه نهبندان نیز از دیگر پروژههای دهه فجر است.
وی خاطرنشان کرد: از ۱۱۵ سرفصل پروژه دهه فجر سالجاری ۱۰ عنوان پروژه در شهرستان بیرجند، ۱۲ پروژه در شهرستان قاین، ۱۲ پروژه در شهرستان نهبندان، ۹ پروژه در شهرستان طبس، ۹ پروژه در شهرستان بشرویه، ۱۰ پروژه در شهرستان سربیشه، ۱۰ پروژه در شهرستان سرایان، ۹ پروژه در شهرستان خوسف، هشت پروژه در شهرستان زیرکوه، ۱۱ پروژه در شهرستان فردوس، ۹ پروژه در شهرستان درمیان و سه پروژه در شهرستان عشقآباد به بهرهبرداری میرسد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: میزان تولید برق از نیروگاههای تجدیدپذیر استان ۴۳ مگاوات است که ۳۳ مگاوات آن از انرژی خورشیدی تأمین شده است.
دادگر با اشاره به اینکه ۱۰ تا ۱۲ درصد از مصرف برق استان از نیروگاههای تجدیدپذیر تأمین میشود، ادامه داد: در ایام زمستان قبل از شروع محدودیتها میزان مصرف برق روزانه مشترکان استان پنج میلیون و ۵۰۰ هزار کیلووات ساعت در شبانهروز است.
به گفته وی، از شروع فصل سرما با همکاری مردم در بخش مختلف خانگی، صنعتی، کشاورزی و اداری ۱۰ درصد مصرف برق استان نسبت به قبل از آن کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی در ادامه گفت: در حال حاضر در خراسان جنوبی ۳۵۲ هزار و ۶۴۸ مشترک خانگی داریم که از این تعداد ۳۰۸ هزار و ۵۰۰ مشترک زیرالگو مصرف میکنند.
دادگر با بیان اینکه اکنون هزار و ۱۱۵ نیروگاه کوچک مقیاس(پشتبامی) با ظرفیت بالغ بر ۱۳ مگاوات تولید برق در استان وجود دارد، تصریح کرد: برق خورشیدی تولیدشده در نیروگاههای خانگی توسط ساتبا (شرکت انرژیهای تجدیدپذیر ایران) از صاحبان این نیروگاهها خریداری میشود که از ابتدای امسال تاکنون ۵۱ میلیارد تومان به دارندگان این نیروگاهها پرداخت شده است.
وی با اشاره به ایجاد نیروگاههای خورشیدی در جوار چاههای کشاورزی و واحدهای صنعتی عنوان کرد: باید تلاش شود این ظرفیت تا قبل از شروع فصل تابستان در سطح استان فعال شود تا کشاورزان و واحدهای صنعتی از خاموشی برق در ایام اوج بار معاف گردند.