پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران به نقل از خبرگزاری شبستان: کمسنترین شهید و کوچکترین باب الحوائج کربلا سال ۶۱ هجری در روز عاشورا در نهایت تشنگی روی دستان امام حسین(ع) با تیر زهرآگین حرمله به شهادت رسید. حضور خانواده اباعبدااله الحسن(ع) در صحرای کربلا و شهادت نور چشمان حضرت سیدالشهدا(ع) سندی بر مظلومیت و حقانیت اهلبیت(ع) است.
حضرت علی اصغر (ع) کوچکترین شهید کربلا است که بر روی دستان امام حسین (ع)، با تیر سه شعبه به شهادت رسید. از مصائب بزرگ روز عاشورا و از حوادث مسّلم این روز، شهادت طفل شیرخوار امام حسین (ع) است که افراد سپاه عمر سعد، با بیرحمی او را به شهادت رساندند و جنایت نابخشودنی دیگری بر جنایاتشان افزودند.
از حدود 20 سال گذشته در کشور شاهد برگزاری همایش شیرخوارگان حسینی و بازخوانی حماسهای دشت کربلا هستیم و به تبع آن مردم ولایتمدار خراسان جنوبی هم با فرارسیدن محرم، در انتظار برگزاری همایش شیرخوارگان حسینی در اولین جمعه ما محرم هستند تا با توسل به حضرت علی اصغر طفل ششماهه اباعبدالله(ع) نه تنها ارادتشان به خاندان اهلبیت علیهم السلام را به نمایش بگذارند بلکه کودکان دلبندشان را بیمه این طفل شیرخوار کنند.
ساعت 8 صبح به سمت حسینیه جماران می رویم هر چه به محل نزدیک تر می شویم ازدحام جمعیت بیشتر می شود. مادرانی را می بینیم که کودکان و نوزادان خود را در آغوش گرفته و به عشق طفل مظلوم و شیرخوار صحرای کربلا به سمت برگزاری همایش می روند کودکانی سبز پوش با سربند «یا حسین، یا زینب و...».
این همایش با دیگر مراسم تفاوت فاحشی دارد چرا که امروز قرار است نوزادان و کودکان شفاعت مادران خود را کرده و برایشان از طفل 6 ماهه نینوا شفاعت بگیرند. امروز دستان کوچک حضرت علی اصغر (ع) گره گشای مشکلات بزرگ است.
وارد حسینیه می شویم بدون اغراق می توان مدعی شد حدود هزار مادر و کودک در مراسم حضور دارند. مادرانی که از بدو ورود نوزادان و کودکان خود را در آغوش گرفته و برایشان لالایی می خوانند. یکی در حال شیر دادن به فرزندش است و دیگری چشم در چشم کودک و نوزادش می گرید. هر کدام از این مادران در ذهن خود صحرای کربلا را مجسم کرده اند. یکی بر غربت امام حسین(ع) و تشنگی طفل 6 ماهه کربلا می گرید و دیگری با یادآوری گلوی بریده شده او اشک می ریزد. همه در دل نجوا می کنند و از خداوند طلب آمرزش و رفع مشکلات دارند اینجا دل ها حال و هوای حسینی دارد و هر کس به نوعی بر امام حسین (ع) و اهل بیتش سلام می دهند.
مداحی با سلام بر ابا عبدالله (ع) شروع می شود کودکان و نوزادان در حالیکه ردای سبز، سفید و سیاه به همراه سربند با اسامی اهل بیت، در آغوش مادارن با چشمانی اشک آلود بی تابی می کنند. گویا این طفلان کوچک هم عمق حادثه و مظلومیت طفل 6 ماهه را درک می کنند. ندای لبیک یا حسین مادران با نجوای شیرخوارگان در هم آمیخته و صحنهای پر از عشق، شور و حسرت ایجاد کرده است.
مادران با در آغوش گرفتن فرزندان خود برای همدردی با مصیبت جانکاه رباب به پا می خیزند و خود را تنها ثانیه ای به جای او قرار می دهند و از ته دل ضجه می زنند. حتی فکر صحرای کربلا و مصیبت های وارده به اباعبالله الحسین(ع) را هم بر نمی تابند و از خداوند بابت سلامتی کودکانشان تشکر می کنند و قدردان این موهبت الهی هستند.
برخی کودکان خود را با ردای سبز می آورند و برخی هم در جلسه مشغول پوشاندن ردای سبز و سربند به کودکان هستند و بیاختیار فریاد «یا حسین» یا «ابوالفضل» سر میدهند.
مادری آرام به گردن نحیف کودکش نگاه میکند و اشک میریزد. او هم در ذهن خود تیر سه شعبه حرمله را به تصویر کشیده است. خدایا در کربلا چه گذشته که امروز پس از گذشت بیش از هزار سال هنوز مصیبت وارده بر خاندان اهل بیت تازه است. نگاه شرمگین حضرت ابوالفضل (ع)، لب های خشکیده اهل بیت علهیم السلام، بی تابی های حضرت زینب(س) و...
مادری در حالی که نوزادش را در آغوش گرفته و برایش لالایی می خواند از خدا و طفل 6 ماهه کربلا تشکر می کند گویا داشتن فرزندش را مدیون الطاف خداوند و شفاعت طفل 6 ماهه می داند و می گوید: سال گذشته برای شفاعت و عطای فرزندی صالح در همایش شیرخوارگان شرکت کرده و امسال با کودک چند ماه اش برای قدردانی به همایش آمده و فرزندش را به دستان کوچک اما پرتوان حضرت علی اصغر(ع)سپرده و او را بیمه کرده است.
کمی دورتر در کنار ستون مادری فرزند خردسالش را بر روی پا قرار داده و همزمان با تکان دادنش ضجه می زند گویا فرزند دلبندش بیمار است. خداوند را به آبروی طفل 6 ماهه سرور و سالار شهیدان قسم می دهد و شفای فرزندش را می طلبد.
اینجا همه دست نیاز به آسمان بلند کرده اند و خداوند را به طفل 6 ماهه امام حسین (ع) قسم می دهند. یکی چند سالی است در انتظار فرزند است و دیگری باردار است و از خداوند فرزند سالم می خواهد. گهواره ای بین جمعیت به حرکت در می آید و صدای زمزمه «لای لای علی اصغر» «وقتی کِشد بابا تیر از گلو بیرون/ شده حنجره چون قرآن پاره پاره/ لای لای علی اصغر» مداح به گوش می رسد به ناگاه صدای ضجه و ناله مادران و کودکان بلند می شود و حال و هوای محفل را بیش از پیش معنوی می کند.
در این همایش باشکوه پس از مداحی نذرنامهخوانی اجرا و مادران با قرائت نذرنامه شیرخوار خود را مفتخر به نذر سربازی ولی عصر (عج) می کنند.
در ادامه استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه قیام امام حسین (ع) قیامی معمولی نبوده است، گفت: قیام اباعبدالله الحسین(ع) برای جوامع اسلامی الگو است و معرف اسلام ناب را دارد.
حجت الاسلام پناهی مقدم با اشاره به حضور خاندان سید الشهدا در واقعه کربلا افزود: مبارزه مستقیم با ظالمان و پیام رسانی اهل بیت علیهم السلام از اهداف پیش رو سید الشهدا بود. یکی از اهداف مهم حضور خانواده و اهل بیت (ع) در کربلا رساندن پیام این روز تاریخی و مهم بود.
وی نشان دادن این مهم که در راه دوست باید سر داد را از اهداف قیام کربلا برشمرد و یادآور شد: خنثی کردن ظلم و ستم و مسیر انحرافی بنی امیه از دیگر اهداف سیدالشهدا بود.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه تکلیف مرد و زن نمی شناسد، به سخنان رهبر کبیر انقلاب مبنی بر اینکه زنان مانند مردان در امور سیاسی تکلیف دارند اشاره کرد و این مهم را برگرفته از پیامهای کربلا دانست.
به گفته حجت الاسلام پناهی مقدم قیام اباعبدالله در بخش مبارزه مستقیم با دشمن و روشنگری و معرفی قیام تا جایی پیش رفت که امام سجاد(ع) و حضرت زینب (س) در مجلس یزید اقدام به روشنگری کردند.
وی یادآور شد: امروزه نهضت حسینی الگویی برای جوانان شده است و به علت پیروی از اباعبدالله الحسین(ع) می درخشد.
به گفته وی امروزه مادران و شیرخوارگان با حضور در این همایش مظلومیت 6 ماهه کربلا را باری دیگر به جهانیان اعلام کردند.
پایان خبر/