کدخبر: ۱۳۹۰
۲۹ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۰

۴ هزار مددكار ترويجی و تسهيل گر زن روستايی در خراسان جنوبی سازماندهی شدند

۴ هزار مددكار ترويجی و تسهيل گر زن روستايی در خراسان جنوبی سازماندهی شدند
مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: به منظور تسهیل در امر اطلاع‌رسانی و انتقال یافته‌های جدید فنی به بهره‌برداران، چهار هزار مددکار ترویجی و تسهیل‌گر زن روستایی در خراسان جنوبی انتخاب، آموزش و سازماندهی شدند.

«شراره شیبانی» در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران با اشاره اینکه مدیریت هماهنگی و ترویج کشاورزی به عنوان متولی امر توانمندسازی و آموزش بهره برداران به منظور دستیابی به کشاورزی پایدار در حال خدمت رسانی به جامعه روستایی و عشایری است، گفت: مهمترین کار سازمان در این بخش آموزش بهره برداران است.

مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه سال گذشته بر اساس برنامه ششم توسعه کشور برای حوزه آموزش این سازمان تعهد ۳۵ هزار نفر ساعت روز تعریف شده بود اما براساس تخصیص اعتبارات ۱۴ هزار و ۷۰۰ نفر ساعت روز آموزش برگزار شد.

شیبانی با اشاره به اینکه در سال جاری تعهد سازمان برگزاری ۴۰ هزار نفر ساعت روز کلاس آموزشی است، بیان کرد: با شیوع ویروس کرونا آموزش تعطیل نشده و از فضاهای مجازی برای آموزش به کشاورزان استفاده شده است.

وی به نهضت گلخانه ای در استان اشاره کرد و ادامه داد: در این راستا نیز امسال برگزاری هشت هزار نفر ساعت روز دوره آموزشی پیش بینی شده است که امیدواریم با تخصیص اعتبار این مهم عملیاتی شود.

مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از وجود ۱۲ سایت الگویی کشاورزی در استان خبر داد و گفت: این سایت ها در بخش زراعت و باغبانی در حوزه‌های گندم، پسته، زعفران، عناب، زیتون و زرشک و سایت الگوئی محصول سالم سبزیجات برگی (نعناع) است.

شیبانی تصریح کرد: سایت الگویی جامع تولیدی – ترویجی یک واحد تولیدی متعلق به یک مددکار ترویجی و یا تسهیل گر روستایی و تعدادی واحد متعلق به سایر بهره‌برداران یک روستا که در آنها تمامی توصیه‌های فنی و یافته های تحقیقاتی و طرح‌های مورد نظر جهاد کشاورزی با تجمیع منابع و امکانات، اجرا شده و تعمیم و توسعه می یابد.

مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه صندوق اعتبارات خرد زنان در خراسان جنوبی با حمایت وزارت جهاد کشاورزی در سال ۸۴ در استان تشکیل شد، افزود: در مجموع ۲۱۸ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در خراسان جنوبی فعالیت می‌کند که بالغ بر هشت هزار عضو دارد.

وی افزود: در حال حاضر چهار هزار مددکار ترویجی و تسهیل‌گر زن روستایی در بخش کشاورزی خراسان جنوبی فعالیت دارند که  این افراد پس از آموزش‌های لازم فنی (عمومی – تخصصی) به عنوان نیروهای مردمی در سطح روستا در جهت ارتقاء کمی و کیفی تولیدات بخش کشاورزی سازماندهی می‌شوند.

وی اظهار کرد: در سال زراعی جاری چهار طرح تحقیقی ترویجی در خراسان جنوبی در حال اجرا است که طرح ترویج، تولید و مصرف محصولات گواهی شده زنان روستایی از جمله این طرح ها است.

شیبانی با اشاره به وجود ۱۰ کانون یادگیری در استان، گفت: کانون‌های یادگیری یک واحد تولیدی متعلق به تولیدکننده نمونه و برگزیده همچنین تعدادی واحد تابعی متعلق به سایر بهره‌برداران یک روستا یا منطقه که در آنها انتقال دانش و تجربه فرد یا واحد تولیدی نمونه به بهره‌برداران برای بهبود رفتار حرفه ای ایشان به منظور افزایش تولید محصولات کشاورزی صورت می پذیرد.

پایان خبر/

آخرین مطالب